Det finns mängder med olika tekniker att färga choklad på, men det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna. Här tipsar konditor Jonas Nilsson om några olika sätt på hur du kan färglägga och måla choklad.
Vi på Martin & Servera jobbar med ett brett och hållbart sortiment av matbröd, knäckebröd, bakverk och kex som hela tiden fylls på med nya, aktuella produkter. Oavsett om du driver ett litet café, en stor restaurang eller lagar mat i ett skolkök så har vi produkterna som din verksamhet behöver.
Handla
Vi rekommenderar
Sortiment
Här hittar du bland annat bra färdiggräddat bröd, kex till ostbrickan och riktigt goda desserter till caféserveringen.
Inom vårt breda brödsortiment är färdigt matbröd den största kategorin. Här hittar du de populära och traditionella brödsorterna som limpa, formfralla, toast, baguett och kuvertbröd. Perfekt till frukosten, en buffé eller kanske till en god soppa.
I sortimentet finns också mer nischade brödsorter, som brioche till det trendiga hamburgarstället eller surdegsbröd, ett bröd som ökat stort de senaste åren.
Knaprigt och krispigt
Självklart erbjuder vi även härligt knapriga skorpor, kex, knäckebröd och tunnbröd som passar till både stora och små. I vårt utbud finns moderna recept och produkter som bakats enligt gammal svensk baktradition med jäst. I utbudet finns även glutenfritt och ekologiskt.
Desserter och kaffebröd för olika verksamheter
När det kommer till fika- och kaffebröd erbjuder vi naturligtvis klassiker såsom kanelbulle och kardemummabulle, men också mycket mer. Härliga kakor, innovativa bakverk eller välsmakande glass till desserten? Du hittar allt i vårt sortiment.
Kontakta oss gärna – Vi kan bröd, bakverk och dessert
Martin & Servera är ett företag fullt av människor med engagemang, specialistkunskap och erfarenhet. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig att erbjuda dina gäster det allra bästa. Det kan vara ett bra färdiggräddat bröd, kex till ostbrickan eller riktigt goda desserter till caféserveringen. Våra specialister kommer gärna med ny inspiration och hjälper dig att hitta rätt i sortimentet. Kontakta din säljare eller närmaste säljkontor för mer information.
Läs mer
Vi rekommenderar
Kunskap
Sockerpasta
Sugarpaste, fondant, sockermassa och sockerpasta – Kärt barn har många namn! Sockerpasta används främst vid skapandet av tårtor och andra bakverk. Ofta liknas sockerpasta med marsipan och de har ungefär samma användningsområden.
Det finns mängder med olika tekniker att färga choklad på, men det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna. Här tipsar konditor Jonas Nilsson om några olika sätt på hur du kan färglägga och måla choklad.
Här berättar vi mer om kulturgrödorna enkorn, emmer, dinkel och nakenhavre. Hela korn av alla sädesslagen passar utmärkt att koka och äta som ett alternativ till ris, bulgur eller couscous och även i sallader, efterrätter och liknande.
I den lilla fjällbyn Huså, vackert placerad mellan Åreskutan och Kallsjön, ligger gårdsbageriet Huså bröd. Med generationers mathantverk i väggarna bakas knäckebröd och kex, bland annat den specialframtagna Husårutan.
Mitt i den jämtländska fjällvärlden, strax nedanför Åreskutan, ligger Åre Bageri. Från dem erbjuder Martin & Servera bland annat julvört av surdeg, bullar, kex och biscotti.
Idag är det många caféer och bagerier som väljer att nischa sig genom att baka med ett speciellt mjöl. Vi har låtit Kalle Bengtsson från Svenska Kocklandslaget baka några fantastiskt goda bröd av mjölnyheter från Ramlösa Kvarn, det allra senaste tillskotten i vårt mjölsortiment.
Roy Fares om Mr Cake, bakverken och framtidsplanerna
Bakverk ska vara visuellt vackra och härliga, de behöver inte vara jätteperfekta. Det viktiga när man går in på ett café är att det ska kännas som att gå in i en söt drömvärld, till en tårtbonanza. Så låter det när Roy Fares får bestämma. Den femfaldiga kokboksförfattaren, ständigt tv-aktuelle och prisade konditorn driver, tillsammans med Mattias Ljungberg, caféet Mr Cake i Stockholm.
Tvådagarskurs – Allt om surdegsbröd, en trend som är här för att stanna
Lär dig att baka surdegsbröd med naturliga råvaror, utan tillsatser, och med surdegsjäsning som passar i små och stora restaurangkök. Kursen ger dig en genomgång i surdegsbröd från ax till limpa.
Detta är en dessertkurs för dig som jobbar på restaurang. Under kursen får du fördjupad kunskap i tillagning av avancerade desserter av hög kvalitet. Vi går igenom smakkombinationer, nya tekniker, dagens desserttrender samt hur du kan jobba för att skapa intressanta presentationer.
En kurs för dig som genom vill lära dig om klassiska bakverk med moderna tekniker. Kursen leds av Sebastian Pettersson, tidigare konditor för Svenska Kocklandslaget, med stor erfarenhet av hur man skapar och utvecklar bakverk och desserter för att nå nya höjder.
Under denna kurs får du hjälp med enkla tekniker för tillagning av egengjorda desserter och lär dig skapa snygga presentationer. Vi går igenom smarta arbetssätt som hjälper dig bli både effektiv och nytänkande.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.